Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

Pozor! Ani váš domov nie je taký čistý, ako sa zdá

21.11.2023

Váš domov by mal byť miesto, ktoré je oázou pokoja a bezpečia. Predstava, že je plný neviditeľných nepriateľov je síce desivá, ale v drvivej väčšine prípadov pravdivá. Každý deň sa v našich domovoch ukrýva množstvo mikroorganizmov, ktoré môžu ohroziť naše zdravie. A kde? Nájdete ich na kľučkách, detských hračkách, hubkách na riad... Skrátka na všetkom, čoho sa dotýkate.

Bežné upratovanie nestačí

Vírusy a baktérie nájdeme na každom kroku, a náš domov nie je výnimkou. Rozhodne sa ich nezbavíte bežným vysávaním alebo zotretím vlhkou handričkou. Napríklad kuchynské utierky sú jedným z hlavných hniezd baktérií, rovnako ako dosky na krájanie alebo splachovadlo na toalete. Ale nebezpečenstvo na nás číha aj na ďalších miestach – na podlahách, na ktorých sa hrajú naše deti, na kľúčoch, ktorými každý deň odomykáme a taktiež aj na sedadlách našich áut.

Tieto mikroorganizmy môžu spôsobiť celý rad chorôb – od obyčajného prechladnutia až po vážnejšie ochorenia, ktoré nám môžu privodiť veľké zdravotné problémy. A ak si myslíte, že váš domáci maznáčik domov len chráni, ste na omyle. Aj naši štvornohí priatelia môžu byť nositeľmi najrôznejších baktérií a vírusov.

Chraňte svoju domácnosť

Ak nechcete – alebo kvôli alergickým reakciám dokonca ani nemôžete – používať desiatky čistiacich prostriedkov, nemusíte tento boj rovno vzdávať. Verili by ste, že najlepší dezinfekčný prostriedok na umývanie podlahy aj celej domácnosti je voda? Upratovanie domova môže prebehnúť čisto, rýchlo a ekologicky. Parné čistenie je moderná a účinná metóda, ktorá využíva silu horúcej pary na odstránenie nečistôt a mikroorganizmov. Para prenikne do pórov povrchov a rozpustí aj tie najodolnejšie nečistoty. V rovnakej dobe horúca para dezinfikuje čistené plochy, a tým eliminuje vírusy, baktérie a ďalšie mikroorganizmy.

Parný čistič Ariete pre zdravý domov

Para, ktorá dosahuje teplotu až 100 °C, je schopná zabíjať baktérie, vírusy i choroboplodné zárodky, vrátane tých, ktoré spôsobujú choroby, ako je chrípka alebo salmonelóza. Pri používaní parného čističa teda nielen čistíte, ale zároveň dezinfikujete. A to všetko bez použitia chemických čistiacich prostriedkov, ktoré môžu byť škodlivé pre zdravie.

Správny výber a použitie parného čističa sú kľúčové. Pri výbere parného čističa je dôležité zvážiť, aké plochy budete čistiť a ako často. Ak máte doma koberce a čalúnenie, vyberte ručný parný čistič so zodpovedajúcimi nadstavcami. Pre častejšie čistenie vyberte model s väčšou vodnou nádržou, aby ste nemuseli často dopĺňať vodu.

Ako na čistenie parou v domácnosti?

Samotné čistenie by malo prebiehať systematicky. Pred použitím parného čističa odstráňte hrubé nečistoty a prach. Potom nádobu naplňte vodou a nechajte čistič zahriať. Pri čistení vždy postupujte od vrchu dole, aby para mohla lepšie prenikať do čistených povrchov. Neprechádzajte príliš rýchlo, aby para mala čas pôsobiť a narušiť štruktúru nečistôt. Po čistení nechajte povrch uschnúť.

Výber správneho parného čističa a dodržiavanie týchto jednoduchých pravidiel vám pomôže udržať váš domov čistý a bezpečný pre vás a vašu rodinu. Teraz navyše so zľavou 25% na všetky parné čističe na e-shope www.ariete.sk. V košíku stačí zadať promo kód “ODMENA25SK” a užite si ekologické upratovanie domácnosti.

Pošlite článok známemu